Monday, June 18, 2018

PELUANG BISNES TANPA KEDAI UNTUK LELAKI SAHAJA. KLIK SINI.


Assalamualaikum geng lelaki☺

Nak belajar jual tanpa perlu bukak sebarang kedai, tanpa perlu sewa kedai, tanpa perlu run FB ADS pun?

Mau, tapi takde pengalaman?

Takpe, asalkan anda ada kemahuan dan ada modal RM250 untuk start bisnes ni.

Modal RM250 ni anda dapat barang untuk dijual, anda dapat ilmu untuk menjual barang ni.

Untung anda 1 item yang terjual RM50 ye. RM50. Jual 2 item sehari dah dapat untung bersih RM3000 sebulan. Kan?

Wassap saya direct ye.
http://www.wasap.my/60174600065/bizRM250

Saya open peluang ni untuk 6 orang lelaki sahaja untuk sesi kali ni.

Taknak reramai, nanti saya tak mampu kocing anda karang.

Saya ajar personal sampai boleh menjual nanti. Inshaa Allah.

Ingat, saya open peluang ni kat LELAKI je tauπŸ˜‰


Friday, June 15, 2018

NAK TEMPLATE AYAT IKLAN UNTUK CARIK AGEN? KLIK SINI...

Kalau setakat cerita untung besar, baik saya jadi ejen produk orang lain!

Kita terpedaya.

Kita terpedaya dengan kata orang,

“Kau cerita saja produk kau untung besar. Nanti ramailah nak jadi ejen!”

Betul. Tapi tidak semestinya wajib.

.

Orang yang nak jadi ejen, tak semestinya mereka mahu untung besar.

Untung besar adalah bonus untuk mereka.

Jadi, apa yang mereka mahu?

Apa yang perlu kita promosikan supaya prospek kita tak teriak,

“Kalau setakat cerita untung besar, baik saya jadi ejen produk orang lain!”

.

Di bawah adalah salah satu cara yang terbaik.

Show, don’t tell.

Tunjukkan kepada ejen kita yang produk kita ‘senang jual’.

Macam mana mahu tunjuk?

Gunakan pendekatan cerita yang jelas dan mempunyai elemen emosi yang tinggi.

.

Di sini 20 Template Iklan Cari Ejen dan Pengedar boleh membantu bisnes anda.

Confirm berkesan?

Oh.. sudah tentu... tidak!

Bukan itu matlamat utama 20 template iklan ini.

.

Fokus utama saya dan team Write to Wealth, adalah membantu anda jimat masa untuk perah otak fikirkan idea iklan.

Saya nak anda guna 20 template iklan ini dengan agresif.

Sebab ia berdasarkan pengalaman kami menguruskan bajet iklan 7 angka setahun, dan eksperimen lebih 15,000 kempen iklan di 5 negara berbeza.

.

Setakat ini, semua 20 template iklan mencari ejen dan pengedar ini sangat murah.

Bila klien-klien saya tengok harga yang kami jual, mereka mengadu...

“Kalau harga 20 template iklan power yang tuan jual murah macam ini, saya yakin semua yang beli akan anggap sampah!”

.

Biarlah.

Sampah atau tidak, janji tanggungjawab kami dah selesai.

Siapa yang mahu cuba 20 template iklan ini, sila klik laman web di bawah:

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatecariejen/Azmin46

Atau hubungi 0174600065 sekarang untuk bantuan pembelian (whatsapp)

Saturday, June 9, 2018

ANDA TAKUT JUAL BARANG DI FB PERSONAL? IKUT CARA NI...

Saya takut hilang kawan bila jual produk guna FB Profile!

Saya pun takut hilang kawan.

Lebih-lebih lagi kalau hilang kawan kerana salah kita sendiri yang pergi membabi buta menjual produk dekat FB.

Tapi, betul ke kawan-kawan kita tak suka kita menjual?

Sebenarnya, tidak.

Mereka suka. Tapi mereka tak suka ‘cara’ kita menjual.

.

Bayangkan begini.

Kita paksa kawan kita beli produk. Contohnya,

“Siapa nak produk A. Belilah! Bagus tau!”

Apa perasaan kawan kita? Terguris hati wei.

Walaupun produk yang kita jual memang bagus. Tapi tak semestinya kita boleh selamba paksa orang beli.

.

Bayangkan pula begini.

Kita tak jual terus. Kita tarik perhatian dia dulu. Bagi dia rasa minat untuk baca post kita kat FB.

Lepas itu kita gunakan cerita yang penuh dengan emosi, tanpa perlu bagitau yang mereka patut beli atau tidak.

(Sebab cerita dalam post itu sendiri yang akan automatik buatkan orang yang baca, “Aku kena beli produk ini!”)

.

Mana satu lebih baik?

Jawapannya: Yang kedua. Sebab orang suka membeli. Tetapi kita tak suka dipaksa untuk membeli.

Jadi, kaedah kedua akan bantu mereka buat keputusan pembelian dengan sendiri.

.

Ini yang kami sediakan dalam ‘10 Template Iklan FB Profile - Siri 1’.

Template iklan ini dah diuji dan jumlah sales mencecah 7 angka setahun oleh klien-klien kami.

Sekarang, ia milik anda.

.

Buat masa ini, kami mahu jual dengan harga diskaun tak masuk akal.

(Sebenarnya nak bagi free, tapi itulah, free ini orang anggap macam sampah)

Tapi anda hanya perlu bayar serendah RM59 saja (BUAT MASA INI).

Klik website ini sekarang untuk beli online:

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatefbprofile/Azmin46

Wednesday, June 6, 2018

ANDA NAK TAU CARA MENJUAL YANG BERKESAN DI FB PERSONAL?

Saya nasihat ini sebagai seorang kawan. Tolong stop jual produk awak yang merepek tu kat FB boleh tak?

Tak semua orang ada bajet marketing untuk buat iklan berbayar.

Ambil contoh, kawan saya.

Dia baru je nak mula jual produk guna FB Profile. 95% daripada senarai kawan itu terdiri dari golongan:

(1) Rakan sekerja.

(2) Kawan-kawan masa zaman sekolah sampailah universiti.

.

Setiap hari dia post ayat promosi yang agak annoying.

(Saya puji usahanya. Dalam masa sama, kaedahnya itu menyinggung perasaan pengguna Facebook yang lain)

Kawan saya ini tersentap bila dia dapat whatsapp dari rakan sekerja,

“Saya nasihat ini sebagai seorang kawan. Tolong stop jual produk awak yang merepek tu kat FB boleh tak?”

.

Mana taknya, hari-hari sibuk guna ayat yang buatkan orang benci seperti:

“Belilah!”

“Promosi!”

“Tak beli, rugi!”

.

Untuk naikkan balik motivasi dia, saya bagi 1 daripada 10 template iklan FB Profile yang syarikat kami tengah jual sekarang.

Hari pertama dia guna (pukul 9.30 pagi), dapat 3 orang whatsapp.

Kalau ikutkan apa dia cakap, at least 2 orang confirm beli.

Sangkut juga sales!

.

Siapa yang mahu beli 10 template iklan ini, boleh guna cepat-cepat pakai platform percuma seperti:

(1) Facebook Profile.

(2) Facebook Group.

(3) Whatsapp Group.

.

Template iklan ini dah terbukti berkesan untuk buat duit dengan fb personal. Anda hanya perlu copy, adjust dan paste.

.

Harga akan naik tak lama lagi.

Klik sini untuk beli sekarang:

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatefbprofile/Azmin46

Thursday, May 31, 2018

NAK BELAJAR CARA IKLAN DI FACEBOOK?


Saya nasihat ini sebagai seorang kawan. Tolong stop jual produk awak yang merepek tu kat FB boleh tak?

Tak semua orang ada bajet marketing untuk buat iklan berbayar.

Ambil contoh, kawan saya.

Dia baru je nak mula jual produk guna FB Profile. 95% daripada senarai kawan itu terdiri dari golongan:

(1) Rakan sekerja.

(2) Kawan-kawan masa zaman sekolah sampailah universiti.

.

Setiap hari dia post ayat promosi yang agak annoying.

(Saya puji usahanya. Dalam masa sama, kaedahnya itu menyinggung perasaan pengguna Facebook yang lain)

Kawan saya ini tersentap bila dia dapat whatsapp dari rakan sekerja,

“Saya nasihat ini sebagai seorang kawan. Tolong stop jual produk awak yang merepek tu kat FB boleh tak?”

.

Mana taknya, hari-hari sibuk guna ayat yang buatkan orang benci seperti:

“Belilah!”

“Promosi!”

“Tak beli, rugi!”

.

Untuk naikkan balik motivasi dia, saya bagi 1 daripada 10 template iklan FB Profile yang syarikat kami tengah jual sekarang.

Hari pertama dia guna (pukul 9.30 pagi), dapat 3 orang whatsapp.

Kalau ikutkan apa dia cakap, at least 2 orang confirm beli.

Sangkut juga sales!

Siapa yang mahu beli 10 template iklan ini, boleh guna cepat-cepat pakai platform percuma seperti:

(1) Facebook Profile.

(2) Facebook Group.

(3) Whatsapp Group.

Template iklan ini dah terbukti berkesan. Anda hanya perlu copy, adjust dan paste.

Harga akan naik tak lama lagi.

Klik sini untuk beli sekarang:

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatefbprofile/Azmin46

Dah tau ..
Cara Buat Duit ..
Jom Buat Duit ..!

10 TEMPLATE POWER IKLAN FB PROFILE / FB GROUP / INSTAGRAM POST

Kalau iklan kat FB Profile pun tak ada sales, baik campak je iklan tu dalam perigi.

Benda ini biasa berlaku.

Ya. Biasa berlaku.

Kalau kita asyik sajikan post-post sampah yang buatkan followers dan kawan-kawan kita kat FB dan Insta menyampah.

Macam mana klien-klien awak boleh buat sales 5 angka (minimum) guna FB Profile, FB Group dan Insta Post?

Nak saya bagitahu apa rahsianya?

Jawapannya: Mereka ada template-template post iklan yang terbukti berkesan!

Nak tahu maklumat ‘rahsia’ yang lagi best?

Sekarang, mereka setuju untuk saya berikan 10 template iklan yang mereka sentiasa gunakan!

Klik sini untuk beli sekarang
 (sebelum harga naik)

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatefbprofile/Azmin46



20 TEMPLATE IKLAN PRODUK TUDUNG


"Jangan mimpi kau boleh dapat sales separuh juta kalau buat iklan jual tudung entah pape!"

Ini cerita betul. Bukan main-main.

Jual tudung, semua orang boleh jual.

Tapi nak buat iklan tudung yang buatkan customer kita sampai marah sebab kita tak whatsapp (kerana dia nak sangat beli tudung tu), bukannya mudah.

.

Walaupun tak mudah, masih ada trik psikologi dan emosi yang boleh kita gunakan.

Salah seorang yang guna 20 template iklan tudung yang kami jual ini beritahu, sales dia naik lepas pakai 3 template.

Bukan itu saja.

Dia siap bagitau:

“Dulu kalau nak fikir idea iklan saja ambil masa 5 hari. Ini tuan dah siap 20 template iklan terus!”

.

Adakah 20 template iklan ini confirm jadi?
 Oh. Sudah. Tentu. Tidak.
 Tapi ia sekurang-kurangnya dapat ringankan beban anda untuk fikir idea iklan.

Copy, adjust dan paste. Itu saja.

.

Buat masa ini, harga masih sama.

Tapi kami rancang nak naikkan harga sebab takut ramai orang guna 20 template iklan tudung ini.

Siapa nak beli, klik terus kat sini:

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatetudung/Azmin46

TAK TAU BUAT IKLAN YANG PADU? NI KELAS YANG PAKSA ANDA BUAT IKLAN YANG MENARIK PELANGGAN.


"Macam sia2 je aku belajar setting FB Ads sampai level sifu atas gunung!"

Pernah rasa macam kawan saya?

Pergi kelas marketing yang menelan kos sampai berpuluh ribu (yuran kebijaksanaan katanya), tapi bila balik nak buat 1 iklan sehari pun masih ternganga?

Pernah rasa macam di atas?

.

Kawan saya ini, nak buat sales RM500 ribu setahun pun terkapai-kapai.

Sampai dia mengadu,

“Macam sia2 je aku belajar setting FB Ads sampai level sifu atas gunung!”

.

Untuk isu seperti ini, jalan terbaik adalah berhenti dulu belajar FB Ads.

Kalau kita dah pernah pergi kelas yang mahal-mahal, maka sebenarnya dah lebih dari cukup.

FB Ads ini, pusing-pusing nanti sama saja. Nama advance itu biasanya hanya sekadar untuk jual program.

.

Bagi perhatian dulu terhadap asas yang paling penting adalah kempen marketing dan iklan iaitu:

1 - Psikologi (Apa yang buatkan prospek kita pilih produk kita berbanding pesaing lain).

2 - Emosi (Macam mana nak pastikan iklan kita 100% mempunyai nilai emosi yang sangat tinggi).

3 - Cerita (Struktur menulis iklan dalam bentuk cerita yang santai, dalam masa yang sama memberi pulangan yang sangat wow).

.

Setakat ini, kami dah eksperimen lebih 15,000+ iklan untuk menjual 19 produk di 5 negara berbeza.

Sekarang baru kami bersedia untuk kongsikan kepada para peserta yang datang Kelas Ads Marathon.

Kelas ini, bukan kelas magik tau.

Kita cuma paksa semua peserta siapkan minimum 4 iklan lepas habis kelas.

.

Supaya anda boleh nampak jelas macam mana nak buat kempen iklan berkesan berkali-kali secara konsisten.

.

Kalau nak daftar, klik sini:

http://writetowealth.my/adsmarathon/Azmin46

10 TEMPLATE IKLAN FB PROFILE / FB GROUP / INSTAGRAM POST


"Kalau tak ada bajet marketing, tak payah mimpi boleh jual beratus unit produk kat FB!"

Ini adalah mitos.

Ramai kawan-kawan yang saya kenal juga guna Facebook Profile, Facebook Group dan Whatspp Group untuk jual produk.

Saya anggap semua platform percuma di atas adalah ‘BONUS’ yang dilupakan.

Ada seorang klien consultation.

Umur 30 an. Sales setahun nak dekat RM1.3 juta.

Terkejut saya bila dia cakap,

“Guna template-template iklan yang tuan bagi, saya post kat FB Profile, FB Group dan Whatsapp Group. 70% jumlah sales saya datang dari platform percuma!”

Saya pun tak ingat template iklan mana satu yang dia pakai.

Jadi saya minta klien-klien saya untuk berkongsi dengan rela.

(Padahal kena ugut dan paksa. Haha!)

Dari situ wujudnya himpunan 10 template iklan FB Profile ini.

Jangan percaya pun.

Guna dulu, baru tau.

Buat masa ini harga masih murah.

Kita akan naik harga tak lama lagi.

Boleh klik website di bawah sekarang untuk buat pembelian 10 template FB Profile / FB Group / Whatsapp Group ini.

Klik sini untuk beli sekarang
(sebelum harga naik)

  https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatefbprofile/Azmin46

8 TEMPLATE IKLAN LAUNCHING OFFER RAYA


Aku nak buat sales kaw-kaw sebelum raya! Tapi tak sempat la nak plan kempen iklan! 

Rilek. Chill.

Klien kami dah setuju untuk bagi kempen pre-launch yang mereka gunakan tahun lepas untuk naikkan sales masa bulan puasa.

Saya ada 1 jalan penyelesaian yang boleh bantu anda yang mahu:

1 - Buat kempen iklan khas untuk lancarkan tawaran special sebelum raya.

2 - Bukan 1 template iklan. Tapi 8 template iklan! 

3 - Tak payah fikir. Copy, adjust and paste. Semua proses dan template (berapa hari, cadangan bajet dan video tutorial dah ready.

.

Buat masa ini, kami lancarkan 8 template iklan ini dengan harga RM99 saja.

(Walaupun saya tahu harga yang sepatutnya kami jual minimum RM199!)

.

Anda boleh dapatkan dengan harga diskaun menerusi laman web di bawah.

Oh. Siap dengan 2 kali ganda money back guarantee tau!

.

Klik sini sekarang sebelum kami tutup order: 


20 TEMPLATE IKLAN PRODUK KURUS


Ebook 20 template iklan produk kurus!

Buat masa ini, harga cuma RM79 saja.

Kenapa murah?

Sebab market ini besar.

Jadi kami buat keputusan untuk bagi ruang dan peluang kepada sesiapa yang jual produk kurus untuk cuba 20 template iklan ini.

Kalau 1 template iklan dah bagi sales, terus balik modal.

Siapa yang jual produk kurus, sila lakukan pembelian template iklan menerusi laman web di bawah.

Klik sini:

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatekurus/Azmin46

10 TEMPLATE IKLAN FB PROFILE / FB GROUP / INSTAGRAM POST


"Jari saya menggigil setiap kali nak jual guna FB profile..."

Siapa pernah rasa macam ini, sebenarnya perasaan ini normal.

Malah, saya puji!

Sebab kita mahu berhati-hati supaya tak buatkan kawan-kawan FB kita menyampah bila kita cuba menjual di FB.

Kalau dalam hati anda selalu ada keraguan seperti,

“Jari saya menggigil setiap kali nak jual guna FB profile...”

Maka, saya sarankan belajar menjual menggunakan dua komponen utama yang membantu klien kami menjana sales beratus ribu guna 10 template iklan ini.

Buat masa ini, 10 template iklan ini sudah mereka gunakan di:

1 - Facebook Profile.

2 - Facebook Group.

3 - Whatsapp Group.

4 - Instagram Post.

Tak mengecewakan, dan tak merugikan langsung.

Tapi, setiap kali klien-klien kami gunakan 10 template iklan ini dan sales naik hanya daripada platform marketing percuma, mereka akan sound saya.

Saya selalu kena kecam dengan ayat di bawah:

“Kau tak kesian ke kat orang lain yang tak pandai menjual guna FB profile?”

Sebab itu, sekarang kami buka jualan 10 template iklan kepada anda yang serius.

Adakah ia confirm boleh bagi sales?

Ohhhh... Sudah tentu... TIDAK.

Tetapi sekurang- kurangnya anda ada alternatif tanpa perlu fikir panjang nak post apa.

Jangan percaya pun.

Guna dulu, baru tau.

Buat masa ini harga masih murah.

Kita akan naik harga tak lama lagi.

Boleh website di bawah sekarang untuk buat pembelian 10 template FB Profile / FB Group / Whatsapp Group ini.

Klik sini untuk beli sekarang
 (sebelum harga naik)

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatefbprofile/Azmin46

20 TEMPLATE IKLAN PRODUK JERAWAT


Guna 1 template iklan produk jerawat pun dah balik modal 5 kali ganda (apabila ia berkesan).

Siapa yang belum dapatkan 20 template iklan produk jerawat (bernilai RM9,997), boleh buat pembelian sekarang.

Semua pembeli dapat insuran 2 kali ganda refund jika sudah guna semua 20 template dan ikut arahan yang disediakan.

Kami mahu cuba bantu lariskan jualan produk jerawat tuan puan.

Klik sini untuk beli dan guna 20 template iklan:

https://writetowealth.onpay.my/order/form/templatejerawat/Azmin46

Nota: Silakan juga SHARE dan TAG rakan-rakan anda yang jual produk jerawat supaya mereka boleh guna 20 template iklan ini.

INI TIPS COPYWRITING HARDSELL YANG CEPAT BUAT PROSPEK ANDA RESPON

INI TIPS COPYWRITING HARDSELL YANG CEPAT BUAT PROSPEK ANDA RESPON

Anda masukkan target market manfaat atau kelebihan masa yang disediakan:

-Testimoni
-Kejayaan
-Call to action

Contoh ayat copywriting:

Khusus untuk mereka yang sentiasa berbuka di hotel dibulan Ramadhan.

Anda kita disajikan tazkirah agama selama 60 minit berserta juadah berbuka puasa.

Dari 5:30-6:30 petang, dan ustaz yang berikan tazkirah agama ialah dari pondok abg pozi.

Ustaz dikawasan terengganu menyokong sepenuhnya majlis sebegini dan ini ialah majlis yang pertama dimalaysia disediakan sebegini.

Kami pozi catering menyediakan tiket 150 orang sahaja pada minggu ini.

Segera dapatkan tiket ini dengan admin bertugas sebelum kehabisan.

Harga tiket Asal RM59 kini RM39 sahaja, dan buffet nya disediakan 6 jenis menu.

---

Nak belajar lagi ilmu berkenaan copywriting silakan klik link dibawah ini:

https://guruniaga.onpay.my/order/form/affiliate2018/B11

Alhamdulillah moga anda memahaminya.

salam kejayaan ya🌟

Azmin46

Wednesday, May 30, 2018

3 Tips Ringkas untuk Buat Headline yang Padu!



3 Tips Ringkas untuk Buat Headline yang Padu!

(Tolong amalkan 3 tips ni, kalau nak bakal pelanggan anda baca iklan anda.)

#Fakta

7 dari 10 iklan tak dapat sambutan dari bakal pelanggan kerana headline kurang padu!

Kalau iklan tak dapat sambutan, macam macam mana sales nak masuk?

Anda setuju?

Jadi, hari ni saya nak share 3 tips simple yang anda boleh guna untuk buat headline yang padu.

= = = = = = = = =
#1- Tanya Soalan Berkaitan Masalah Prospek
= = = = = = = = =

Anda boleh tanya soalan tentang masalah yang prospek anda alami.

Sebagai contoh headline untuk produk ubat power:

-> "Dah cuba macam-macam produk dan cara urutan tradisional? Tapi masih belum cukup power?"

= = = = = = = = = = = = = = =
#2- Gunakan Ayat Dramatik
= = = = = = = = = = = = = = =

Pernah tak anda follow drama bersiri? Perasan tak biasanya setiap episod akan berakhir secara dramatik?

Sebenarnya, anda boleh juga gunakan teknik ni pada headline ayat iklan.

Contoh:
"Sedara Mara Semua Kata Saya Silap Besar Bila Saya Letak Jawatan Sebagai Penjawat Awam... Tapi Lepas 5 Bulan Saya Buat Bisnes X..."

Nota:
Pastikan guna testimoni/kisah benar. Anda tak dibenarkan mereka-reka cerita.

= = = = = = = = = = = = = = = = = =
#3- Panggil Prospek Anda
= = = = = = = = = = = = = = = = = =

Haaa... Kalau anda suka cara yang soft dan tak nak nampak sangat macam hardsell... Anda boleh follow tips #3 ni.

Panggil bakal pelanggan anda dengan cara bertanya soalan pada mereka.

Contoh, kalau anda jual power bank untuk lelaki yang guna iPhone:

"Kepada lelaki yang Guna iPhone, Saya Nak Tanya Sikit..."

.
.
-----

Susah tak nak buat headline ni?

Tak susah kan? πŸ˜ƒ

Kuncinya, sebelum mula tulis tu, anda kena kenal pasti siapa target market anda secara spesifik.

Apa masalah dan kehendak mereka?

Jika anda tak kenal pelanggan anda secara detail, InsyaAllah anda memang tak akan ada idea untuk buat ayat iklan.

Jadi, pastikan anda kenal pelanggan secara spesifik dan detail terlebih dahulu sebelum mula menulis.

7 TIP MENULIS STATUS IKLAN SECARA COPYWRITING DI FACEBOOK


Ada 7 tips menulis status harian di fesbuk anda sendiri.

1) Menulis gunakan suasana.

Contoh pergi ke kedai makan. Jangan ambil gambar dan taip sahaja caption simple tetapi buatlah begini.

Sebaiknya:
Ambil gambar dan tulislah sebegini

Alhamdulillah pagi ini datang ke Restoran Azwa terus order nasi lemak paru paru + Air teh o panas. Tambah kuah kari kambing. Selera sikit pagi ini. Diet tak dapat nak jaga lagi. Bukan selalu.

Menulis dengan ada respon suasana. Membuatkan penulisan itu hidup

2) Menulis dua hala:

Maksudnya menulis dengan membawa pembaca turut serta.

Contoh ayat:
Semalam tengok seorang pakcik berjalan kaki ketika hujan. Saya dan sahabat dalam kereta masing masing bertanya. Jom tumpangkan pakcik itu. Kesian dia.

Korang rasa apa yang kami dapat? Baru sahaja kami mahu berhenti. Ada sebuah kereta sudah berhenti dan mengambil pakcik itu. Saya cakap dengan kawan. Kita terlewat.

3) Menulis berperenggan:

Maksudnya menulis menggunakan perenggan supaya tidak menampakkan serabut dalam penulisan.

Setiap penulisan perlu dititik beratkan perenggan. Bila ada perenggan ia memudahkan pembaca hadam dan selesa dengan apa yang kita sampaikan.

4) Menulis dengan memberikan impak positif.

Maksudnya berikan penulisan yang berbentuk cerita. Ceritakan pengalaman diri dan ianya mudah dihadam. Mencari kekurangan diri hingga dalam kekurangan itu menampakkan ada penyelesaian dan perubahan yang baru.

5) Menulis itu ada jenakanya.

Adakala menulis di status harian kita juga perlu diberi sentuhan gurauan juga. Tidaklah asyik dengan straigh to the point cerita perihal kita sahaja.

Contoh ayat:
Engkau orang tak boleh tulis status kerap kali ini kenapa? Selalu morning sickness ke atau everyday sickness. hihi. Aku tanya kan je. Jangan marah.

6) Menulis dengan lenggok sendiri.

Maksudnya ia mempamerkan diri kita sendiri. Penulisan kita adalah karya kita juga. Menulis menggunakan bahasa sendiri membuatkan orang mudah menerima. Penting tidak mengikut loghat negeri. Pening pula audience anda nanti.

7) Menulis tidak takut takut

Ya ramai yang beritahu saya, adakala dah taip dah. Tapi risau tak diterima oleh pembaca. Elakkan berperasan begini. Keran perasan ini akan memudaratkan kesihatan dalam penulisan. Tulislah.

Jika mahu pelajari poin point menulis status harian dengan padu. Saya galakkan membaca ebook ebook saya disini.
 https://guruniaga.onpay.my/order/form/affiliate2018/B11

Oh ya sebelum terlupa. saya nak ucapkan terima kasih membaca coretan saya ini.

Azmin46 
Tip Bisnes
Cara Buat Duit Di Facebook

TEKNIK BERNIAGA DI INSTAGRAM



ANDA BERNIAGA DI INSTAGRAM?

Gunakan pelanggan sedia ada untuk menaikkan jenama bisnes di Instagram.
Cara terbaik melancarkan jenama bisnes kita di Instagram adalah menjemput pelanggan-pelanggan sedia ada.

Algoritma Instagram dan logik di sini adalah:

1) Apabila pelanggan kita daftar Instagram untuk mengikuti perkembangan kita, mereka akan turut tambah rakan-rakan yang lain.

2) Setiap kali pelanggan kita LOVE (ikon hati, fungsi sama macam Like di Facebook), rakan-rakan mereka akan nampak aktiviti kita.

3) Secara tidak langsung, ia memberi publisiti dan pendedahan terhadap jenama bisnes kita di Instagram.

#AZMIN46 #OnlineSeller

Tuesday, May 29, 2018

MAHU BUAT DUIT DENGAN SATU KLIK JE? DAFTAR PERCUMA. DAFTAR SEKARANG SEMENTARA PENDAFTARAN MASIH PERCUMA!



Hai kawan-kawan,

Percaya atau tidak? Saya ada join satu program dimana anda cuma perlu
ajak orang klik link anda, komisyen terus dibayar dan boleh sampai 3 angka!

Wow! Best lah!

Telah 700 lebih orang menyertai program yang paling mudah ini dan kini sampai giliran anda.

Ikut langkah berikut dan terus dapat hasil:

1. Klik link berikut:
2. Klik daftar akaun
 (DAFTAR PERCUMA JE..)
3. login ke akaun untuk dapat link promosi.
4. Post link di Facebook dan mula jana
untung!

Mudah? Ini adalah program yang paling
mudah dan senang saya jumpa, daftar
sekarang!

Sekian,

#Azmin46

Monday, May 28, 2018

PENGGUNAAN BANNER @ KAIN RENTANG.


Bagaimana caranya jika kita mahu memperkenalkan bisnes kita kepada penduduk setempat di sekitar kawasan kedai kita?

GUNAKANLAH BANNER @ KAIN RENTANG.

Strategi banner ini terbukti mampu memberikan bisnes anda impak yang mengejutkan.

Jadi, bagaimana kain rentang ini berfungsi untuk meningkatkan keuntungan bisnes?

Kain rentang dapat membantu untuk menguasai wilayah dengan segera.

Bayangkan jika kita duduk di satu lokasi. Kemudian di lokasi itu mempunyai puluhan atau ratusan kain rentang yang memperkenalkan bisnes kita. 

Nak tak nak, bisnes kita terpaksa menerima suasana bisnes yang huru-hara selepas itu.

Inshaa Allah. 

P/s: Silakan kongsikan atau tag nama kawan kawan diruangan komen untuk sesi perkongsian. Like dan komenlah sesuatu sebagai tanda anda menghargai penulisan saya ini. 

#Azmin46
#KisahBisnes 
#TipBisnes

TEKNIK MENARIK PARA PELANGGAN MENGGUNAKAN SMS



Anda pernah menerima sms dari syarikat besar seperti TM, MAXIS, CELCOM, DIGI, PIZZA HUT, KFC, TESCO dan lain-lain?

Perhatikan, apabila syarikat global seperti TESCO menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) ke telefon bimbit.

Berapakah kadar peratusan untuk kita buka mesej itu? Sudah tentu tinggi. Ini adalah tujuan pemasaran menerusi data pelanggan. 

Pertama, kita perlu mendapatkan maklumat seperti nombor telefon, nama dan emel secara beretika.

Kemudian kita menggunakan perkhidmatan sedia ada, seperti sistem pemasaran SMS untuk berhubung dengan pelanggan menerusi telefon bimbit mereka.

Strategi ini dapat menjamin pelanggan untuk membaca mesej pemasaran kita. 

Mengapa strategi memanggil pelanggan melalui SMS ini berkesan?

Ini kerana kita hanya perlukan beberapa saat sahaja untuk menghantar SMS kepada ribuan data pelanggan yang kita telahpun perolehi, tanpa perlu bersusah payah untuk mencari mereka.

Jadi, jangan lupa untuk menggunakan strategi SMS ini ye.

Jika telefon bimbit anda menggunakan postpaid, iaitu bil bulanan, biasanya SMS adalah PERCUMA tanpa had.

Manfaatkanlah SMS PERCUMA ini sebagai salah satu tool menarik pelanggan anda ye.

Jika bermanfaat, anda boleh share info ini kepada kawan-kawan anda yang berniaga.

Jumpa lagi di perkongsian saya yang akan datang.

#Azmin46 
#KisahBisnes
#TipBisnes